platadedrama@gmail.com

 JOSEP M.
UYÀ

Sabadell, 1960. Dramaturg català. Va ser alumne de José Sanchis Sinisterra a l’Institut Pau Vila de Sabadell. Posteriorment va estudiar a la Universitat Autònoma de Barcelona, on es formà sobretot en teoria del teatre i del text teatral. Des d’un primer moment sempre es va interessar pel teatre de text de creació; va viure molt de prop la creació del Teatro Fronterizo, col·lectiu d’autors, directors i actors reunits al voltant de l’experimentació teatral durant la dècada dels 80.

El dramaturg sabadellenc, doctor en Filologia, es dedica a l’ensenyament secundari i compagina aquesta ocupació amb l’escriptura d’articles d'opinió al diari El Punt Avui. És autor de nombroses obres teatrals de diversos formats, entre les quals destaquen tres poemes dramàtics –Noces del sentit (1999), Sa Nitja (2004) i Rèquiem (Emboscall 2011)– i algunes lectures dramàtiques (entre les quals la del Faust, a càrrec de Jordi Boixaderas, que va ser escenificada a la Sala La Planeta de Girona). Ha treballat amb la Cia. 2x2 Teatre, de Celrà, i també ha col·laborat en diversos projectes de Teatre Escolar.

Té editats tres volums de teatre, un de les obres de la Cia. 2x2 Teatre (Emboscall, 2005), la Trilogia Teatre del Límit (Dom Juan, Calígula i Faust) (Ed. Curbet, Girona, 2012), i  A l’Institut fem teatre, propostes de teatre per a joves, 3, (Emboscall, 2016).

Va estrenar Diàleg a 4 (2012) dins els Diàlegs a 4 bandes.

 PLATADEDRAMA Plataforma de dramatúrgia de les comarques gironines